Ger's Ezelstal

Wandel met ezels

Nieuws


Juli 2014:


Groot Nieuws :

Sinds een aantal weken hebben we onze ezelfamilie uitgebreid met 2 ezels. Moeder en dochter Pien en Keetje, en ze zijn 11 en 3 jaar oud. Allebei zijn ze erg knuffelig en heel mensgericht. Na een paar dagen wennen, horen ze er helemaal bij. Nog een ander nieuwtje is dat Ger's Ezelstal sinds kort een eigen pagina heeft op Facebook.

Dus "like" Ger's Ezelstal op facebook en je kunt alle nieuwtjes en activiteiten volgen van onze ezels!


www.facebook.com/gersezelstal.nl


Augustus 2013:


Op zondag 4 augustus hebben we met 2 ezels (Bassie en Joris) op de boerenerfmarkt van het Swienneparadies in Nieuw Scheemda gestaan. Het was een erg leuke dag. Zie voor een impressie de foto's:

Kijk voor meer foto's op het fotoblad

Maart 2013:


Sinds het najaar van vorig jaar hebben we een HY Citroën bus uit 1970 die is ingericht om de ezels te vervoeren.

We hebben de bus in de winter een aantal keer gebruikt om een/de ezel(s) naar een kerststal of andere kerstactiviteit te brengen.

De eerste keer was het even spannend of ze wel in de bus wilden, want aan nieuwe dingen moeten de ezels altijd even wennen, maar een bakje met brokjes doet wonderen. Het ging dan ook meteen goed. Er zit een raam in het tussenschot, zodat ik onderweg naar de ezels kan kijken en zij naar ons.

Binnenkort zal ik van de HY een foto plaatsen.


Juli 2012:


Regelmatig krijg ik de vraag of we ook kinderfeestjes organiseren. En ja, dat doen we ook !

De reacties van de kinderen (en de volwassenen) na afloop van het feestje zijn altijd heel positief, regelmatig hoor ik : "Dit was het leukste kinderfeestje ooit !"


Er zijn verschillende mogelijkheden, vraag er maar naar !


Maart 2012:


Afgelopen donderdag kregen de ezels bezoek ! Er kwam een meisje, Naomi, om de ezels te borstelen en dit vonden de ezels erg leuk.

Ze houden erg van borstelen, al is het nu nog niet echt nodig, ze zagen er na de borstelbeurt weer piekfijn uit ! Straks in het voorjaar/zomer wanneer de wintervacht plaats maakt voor de zomervacht moeten ze elke dag geborsteld worden en dan komen er heel veel haren uit, je kunt er wel een trui van breien!

Na eerst een hele natte periode en daarna een hele koude periode zijn de ezels er nu weer helemaal klaar voor om mee te gaan wandelen.

Ze zien uit naar uw komst !!


November 2011:


De ezels genieten volop van het mooie weer, ze hebben een hekel aan regen en wind, dus voor de ezels mag het weer wel zo blijven. (voor wie niet trouwens...) Ook is het nog prima wandelweer, met al die prachtige herfstkleuren is het echt genieten !

De afgelopen tijd hadden onze ezels twee uitjes, buiten de "gewone" wandelingen om die altijd vanaf onze stal beginnen. Nu gingen ze met de trailer : Het ene uitje was bij de Welkoopwinkel bij ons in de buurt op de Dag van het Platteland. Hier hadden ze een markt georganiseerd met daarbij allerlei dieren. Zo ook onze ezels. Alle aandacht die ze dan krijgen vinden ze geweldig en ezel Bassie heeft heel veel kinderen op z'n rug gehad voor een tochtje.

Het tweede uitje was ook in de buurt : Bellingwolde was in de race voor Het leukste dorp van Groningen en er werd een dag georganiseerd om het dorp te promoten.

Er was die dag van alles te doen, van braderie tot oldtimertractoren. Ook onze ezels waren van de partij. Het was een hele leuke dag !

Bellingwolde is geëindigd op de 7de plaats. Best goed !!


Augustus 2011:


Tijdens de wandelingen dragen onze ezels de bagage, zoals broodjes en drinken voor de picknick. Ook dragen ze, met veel plezier, kinderen. En wat kunnen ze nog meer dragen tijdens uw wandeling ??


Zie onderstaande foto !

Juli 2011:


De ezelteller staat, met de komst van Josje, op vier!


Sinds een paar weken woont Josje bij ons in de stal. Ze past zich erg snel aan.

Alsof ze er altijd al is geweest!


Josje is een merrie van vier jaar en erg lief en knuffelig. Ze doet het erg goed met kinderen, zoals al onze ezels eigenlijk.

Juni 2011:


Na een wandeling met onze ezels schrijven mensen regelmatig een reactie in ons "gastenboek" . Hierbij enkele reacties daaruit :


"Een mooie wandeling met een hele lieve ezel. Onze kinderen willen nu opeens ook een ezel ! Ach , wijzelf eigenlijk ook wel.

Dag lieve lieve Lisa !"

"Het was een superontspannende dag ! Een bijzonder leuke ervaring. Een aanrader ! Ps. Het leukste verjaarskadootje ooit !"

"Erg leuke ervaring. De gezelligheid van zo'n dier bij je. De hond ging ook mee. Dat ging allemaal in goeie harmonie. We zullen zeker vaker gaan. "

"In het begin vond onze zoon (2 jaar) het allemaal erg spannend, maar halverwege had hij het te pakken. Bijna de helft heeft hij op Lisa gezeten. Genieten !! Bedankt !"

"Het tempo was heerlijk."

"Gezellig gewandeld met een ezel. Wat een lief beestje ! Eerst bleef ze een paar keer staan, maar na een paar keer lekker kriebelen, liep ze mooi met ons mee en wij met haar !

Het laatste stukje van de wandeling begon het te regenen, maar met de paraplu's boven haar bleef ze lekker droog ! Bedankt voor de mooie tocht !"

"De picknick was goed verzorgd, De kinderen aten veel meer dan thuis !"

"Ik vond het heel leuk om met jullie ezel te wandelen, maar wat zijn ze sterk zeg ! En ik vond het uitzicht van de route echt heel mooi."

"Perfecte ezel, erg genoten !"

"Wat een mooi natuurgebied om heel rustig in te wandelen, knus met een ezeltje erbij."


Mei 2011:


Vanaf nu regelmatig een berichtje over de ezels, de wandelingen, de natuur enz.....